Optreden 26 maart: ‘Gelukkige liefde bestaat niet’

zakken-23-2-2016-klein

26 maart 2016 | 20:30 | Zakkendragershuisje | Rotterdam Delfshaven | Voorstraat 13 | Kaarten €12,50 | Reserveer hier | Of via: 010-4781675

Op dezelfde avond is er een acoustisch optreden met lange haren en gitaren van de band: “The Janissaries.”

Eenmansvoorstelling met muziek, verhalen en poezie

Gelukkige liefde bestaat niet, maar gelukkig zijn er daardoor wel mooie teksten geschreven. Soms zijn die teksten zelfs zo mooi, dat ze de eindeloze ellende die ze voortbracht een beetje zin lijken te geven.

Het gedicht: “Il n’y a pas d’amour heureux” (Gelukkige liefde bestaat niet) van de Franse dichter ‘Louis Aragon’ is hiervan een voorbeeld. Dit gedicht vormt de titel van deze voorstelling, waarin Rolf Viervant liedvertalingen speelt, afgewisseld met rustgevende korte verhalen en opzwepende gedichtjes.

Rolf Viervant is filosoof en dichter en werkt als promovendus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast speelt hij geregeld mee met toneelstukken van Drijfzand. In de uren die overblijven schrijft hij korte verhalen en gedichtjes met een vaak absurde ondertoon en een taalgebruik dat zich geregeld op het randje van het betamelijke begeeft:

“De werkelijkheid is een stinkende sloot waar niets overheen komt wat er niet eerst diep doorheen is gedregd.”

Op het programma staan onder meer zelf vertaalde teksten van Jacques Brel, Rammstein en Louis Aragon (‘Il n’y a pas d’amour heureux’), afgewisseld met verhalen en gedichtjes van Rolf zelf.

Het leven is niet mooi, maar misschien is het bezoeken van de voorstelling toch de moeite waard. Kaarten kopen is in ieder geval mogelijk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *