Ridders halve finale Groningen

GSCF door met vier deelnemers

Dit jaar zijn in tegenstelling tot vorige edities van het 20e Groninger Studenten Cabaret Festival niet zes, maar slechts vier kandidaten geselecteerd om deel te nemen. Dit heeft de selectiecommissie besloten naar aanleiding van de selectieweekenden in Groningen. Volgens de commissie was het niveau van de negentien kandidaten zo laag, dat het onmogelijk was om zes finalisten te benoemen.

‘Het was noodzakelijk om de kwaliteit te bewaken en de naam van het GSCF niet te grabbel te gooien,’ aldus de commissie. ‘Het is niet een kwestie van lege plekken vullen, de plek in de schouwburg moet je verdienen. (..) Dat vrienden of familie je grappig vinden, betekent nog niet dat er een cabaretier in je schuilt. Cabaret is een kunstvorm vol valkuilen. Veel aspirant-kandidaten bleken niet te beschikken over zaken als timing, mimiek, muzikaliteit of gewoon goed materiaal.’

De commissie zag maar in vier van de mogelijke kandidaten potentie om in oktober een volwaardige show te laten zien: Johan Goossens, Berit Companjen, de Ridders in de orde van de Nieuwe Liefde en Dimitri en Tristan.

Foto: Foto: Erik Mansvelder, op: http://www.zwartekat.nl/dag3/fotos-erik.php

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *